Nya nymoderata valser om invandring- och integration

Här följer ett hastigt påkommet och kort blogginlägg med anledning av att jag nyss uppmärksammade ett kort facebookinlägg av Tino Sanandaji, en av Sveriges idag kunnigaste, och inte minst modigaste debattörer när det gäller invandrings- och integrationspolitik. Påståendet om Sverige som ett av världens fattigaste länder innan andra världskriget är ett för mig nytt och ett i allt väsentligt felaktigt och falskt påstående. Det är tyvärr också symptomatiskt att slarv, halvsanningar och rena lögner sedan länge grasserat just inom det här politikområdet. Ändamålet helgar medlen, journalistiska principer åsidosätts och den akademiska forskningen i Sverige lider av betydande brister.
tino-sanandaji-226x300
Här redovisar Tino Sanadajis fakta i sakfrågan :

Ur Nya Moderaternas integrationsrapport: ”Moderaterna kommer aldrig att förespråka stängda gränser eller mindre öppenhet. Före andra världskriget var Sverige ett av världens fattigaste länder och mycket av vårt ekonomiska välstånd är byggt av och tillsammans med människor från andra
delar av världen.”

1938 var Sverige världens nionde rikaste land av de ca 60 för vilket det finns estimat. BNP per capita var något högre än till och med snittet i Västeuropa, Sverige var knappast ”ett av världens fattigaste länder”. Före andra världskriget var invandrares befolkningsandel enligt SCB ungefär en procent. Sverige industrialiserades i en period med mycket lite invandring och var redan ett av världens rikaste länder innan invandringen tog fart.

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: