Turkarna, världens frommaste folk

index turkisk flagga

Burak Bekdil i turkiska dagstidningen Hurriyet skriver underhållande om det turkiska Direktoratet för religiösa affärer (Diyanet), och inte minst turkarnas respekt, rädsla och hyckleri inför myndighetens opinionsundersökningar. Diyanets gigantiska budget motsvarar ett dussintal (!) andra departements sammanlagda årsbudgetar.

I en nyligen publicerad undersökning som omfattade inte mindre än 21632 turkar raljerar Bekdil friskt över respondenternas svar. 87,5% av de svarande ansåg sig vara fromma eller mycket fromma muslimer. 87,1 % uppfostrade sina barn med lyhördhet och respekt för islamska värderingar. President Erdogan hade varit stolt!

Det var också skönt att höra att 78% av turkarna aldrig ljuger enligt Diyanet. Vilket ju förklarar varför turkar nästan aldrig ljuger. 42% av turkarna ansåg sig kunna läsa koranen på arabiska. Med tanke på hur få turkar som överhuvudtaget talar ett främmande språk är det mäkta imponerande. Emellertid anser turkarna att det finns en synd som är än värre än att ljuga. Det är att dricka alkohol, vilket hela 87,6% av turkarna bestämt anser.

Hela 70% av turkarna anser att det viktigaste kriteriet när man väljer partner är religiositet. Journalisten konstaterar att det kanske förklarar de snabbt ökande skilsmässorna. 60% hävdar att kvinnor och män sitter separerade från varandra när man besöker familj och vänner. Störst muntration hos skribenten väcker undersökningen där nära 3/4 delar av turkarna tycker att bryta mot trafikreglerna utgör en av två mest oförlåtliga synder inom islam. Det här utgör synnerligen goda nyheter anser vår käre artikelförfattare, men är samtidigt alarmerande då trafikbrotten och trafikolyckorna befinner sig på en rekordhög nivå. Nationen måste rimligtvis vara invaderad av miljontals och åter miljontals otrogna!

Turkiets officiella spelmarknader har aldrig omsatt så mycket pengar, ändå säger sig 82,5 % av turkarna aldrig syssla med någon form av vadslagning, spel eller lotteri!

Burak Bekdil avslutar artikeln med följande konstaterande. Turkarna är fromma muslimer som inte blandar män och kvinnor vid familjesammankomster, dom kan läsa koranen på arabiska, väljer sin partner på basis av dennes religiositet, dom dricker inte alkohol, bryter inte mot trafikreglerna, spelar inte och sysslar inte med vadslagning. Och viktigast av allt, turkarna ljuger inte!

http://www.hurriyetdailynews.com/the-holy-pollster.aspx?pageID=449&nID=71304&NewsCatID=398

Annonser
Explore posts in the same categories: Turkiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: