Rök gräs motherfucker!

I kölvattnet av den av mig initierade debatten kring Ken Rings framträdande under Sommartorsdagarna i Borås har samma principiella frågeställningar ställts på sin spets i Göteborg efter hiphop-artisten Snoop Doggs kaosartade framträdande på Liseberg igår. Debatterna och artiklarna återfinns i GT/Expr. respektive BT:s nätupplaga.

Snoop Dogg

Kommunalrådet Hampus Magnusson (M) har riktat stark kritik mot Lisebergsannonsen.

GT/Expressen rapporterar: Snoop Doggs sista ord på konserten blev: – Rök gräs, motherfucker! Och det är ett råd som vissa, enligt en besökare, tog bokstavligt redan före konserten. – Folk har suttit och rökt på här inne på Liseberg hela dagen, folk satt och rullade joints i en skogsdunge, säger Adam Arvidsson, som är kvar inne på Liseberg. – Han är kung, han är 40 år och han är grym och han röker gräs, säger Charlotta Widås, 20 år, men tillägger: – Men det är dåligt att det inte är någon åldersgräns här med tanke på att han är drogliberal. Det finns definitivt en stor risk att de unga personerna som är här tar efter honom och tycker det är coolt.

Snoop Dog spelar förvisso i alla avseenden i en helt annan division än Ken Ring men problematiken är den samma. Vilket är en kommuns ansvar vid den här typen av arrangemang? Borås Stad är med och finansierar de populära Sommartorsdagarna. Liseberg AB är ett kommunalt bolag

Julia Vasilis är informationschef på Liseberg och Per Alexanderson ansvarig för Lisebergs musikbokningar  – Snoops åsikter får stå för honom, det är inget Liseberg står för, säger Julia Vasilis. I intervjun försöker hon dessutom tona ned det relativt omfattande narkotika bruket inne på själva området. Per Alexanderson uttalar sig såhär: – Jag har bokat Snoop ur ett rent konstnärligt och artistiskt perspektiv. Det gör jag alltid. Här, precis som på Trädgår’n, råder svensk lagstiftning.

Argumentationen från arrangörshållet känns delvis igen från debatten i Borås och präglas till viss del av undanflykter och en form av värderelativism men framförallt en häpnadsväckande oförmåga och likgiltighet, främst i Lisebergsfallet, att inse vilket enormt inflytande populärkulturen, på gott och ont, har på våra ungdomar i formandet av deras värderingar, ja hela deras världsbild.

Glädjande nog tackade den privata nattklubben Trädgårn nej till att arrangera en efterfest med artisten med hänvisning till sin antidrogpolicy.  http://www.expressen.se/gt/hard-kritik-mot-snoop-doggs-lisebergsgig/ Ett starkt ställningstagande och något man från kommunalt arrangörshåll har all anledning att reflektera över!

 

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunalpolitik, Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: