Peace & Love and a bucketload of hypocricy

En smärre mediestorm har blossat upp kring charmtrollen i hiphop-gruppen Kartellen. Bakgrunden är att Dalarnas Tidning hade den goda smaken att säga upp samarbetet med arrangörerna av musikfestivalen Peace & Love eller Peace & Love World Forum som man storstilat nog valt att kalla sig mera formellt.

I ett pressmeddelande nu under kvällen har festivalarrangörerna helvänt och valt att be frontfiguren i Kartellen Sebbe Staxx om ursäkt samt låter meddela att han åter är varm välkommen att uppträda på festivalen. I samma pressmeddelande låter man även meddela att Peace & Love World Forum bygger på tanken om fred och kärlek!

Herr Staxx med dubbla kärleksbudskap:

Bild

Bild

Jag förväntar mig nu att främst landets kultursidor och vissa vänsterpolitiker visar sitt stöd för arrangörsbeslutet, om än i mer eller mindre krystade former. Principlöshet, dubbelmoral och en häpnadsväckande dubbelstandard präglar idag delar av det offentliga samtalet. Artister, skådespelare samt vissa idrottsstjärnor befinner sig i en offentlighetens gräddfil där man straffritt kan uttala sig i de mest vulgära former eller sympatisera med vissa auktoritära eller rentav totalitära ideologier och regimer. En majoritet av landets journalistkår lyfter knappt på ögonbrynen.

Annonser
Explore posts in the same categories: Ideologi, Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: