Finländsk dam med pondus

Biträdande justitiekanslern Mikko Puumalainen har i veckan skapat en rejäl debatt i vårt östra broderland genom att inför vårens nalkande skolavslutningar föreslå ett allmänt förbud mot att framföra ”Den blomstertid nu kommer” (”Suvivirsi” på finska). Ett antal tunga finska politiker har med eftertryck omgående tagit avstånd från justitierådets av mångkulturalistiskt flum präglade hjärnsläpp.

Det finska centerpartiets EU-parlamentariker Hannu Takkila uttalar sig i Nordens största dagstidning Helsingin Sanomat (24-3-2014) på följande sunda och kärnfulla sätt: ” Att avlägsna arvet från kristendomen, dess traditioner- och stora berättelser från det offentliga rummet leder inte till religionsfrihet utan till kulturellt självmord”. Att idag hitta en svensk centerpolitiker som skulle ha kurage nog att uttrycka sig på ett tillnärmelsevis liknande sätt torde vara stört omöjligt. Det svenska Centerpartiet är nog hopplöst förlorat och till stor del uppslukat av tidsandans mer aparta och extrema tankegods.

Bild Mezzosopran med civilkurage

Annie Lööw är lyckligtvis snart historia. Förhoppningsvis har däremot den finländska Nationaloperans konstnärliga ledare Lilli Paasikivi en lång karriär framför sig. Paasikivi reagerade starkt på biträdande justitierådet Puumalainens förlöpning och hon har även via sociala medier väckt opinion för den goda sakens skull. Ett resultat av detta är bland annat att drygt 2000 personer i dagsläget har lovat ställa upp för en gemensam sångmanifestation den 31 maj vid Tölö Torg (Töölön Tori), ett mindre Helsingforstorg inte långt från själva centrum.

Jag önskar innerligt att inte Finland likt Sverige sjunker ner i i den politiska korrekthetens inskränkta sumpmarker.

Annonser
Explore posts in the same categories: Finland, Ideologi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: