En förintelseförnekare och den totala mediatystnaden

Inför ”supervalåret” 2014 har stora delar det svenska mediaetablissemanget skakat av sig den sista tillstymmelsen till journalistisk heder. I förmiddags råkade jag notera att kampanjorganisationen Expo uppmärksammat en figur vid namn Carl Norberg. Vänsterpartiet i Tranemo har bjudit in Norberg för att föreläsa. Partiets lokale kommunpolitiker Christin Stormvall kommenterar: ”Jag får ont i magen av det du berättar.”Rubriken i Expo-artikeln lyder: ”Vänsterpartiet i Tranemo bjöd in förintelseförnekare.

Att anti-semitism- och anti-semiter figurerat mer eller mindre i symbios med det ”moderna” Vänsterpartiet är inget nytt. Den som är intresserad hittar ett närmast outtömligt material via nätet, och om bara en tiondel vore sant är det illa nog. Sanningen är tyvärr betydligt värre. Under falsk flagg, i form av anti-sionismen, frodas den anti-semitiska vänsterrörelsen inom och utom partiet. Exempel på ett mer direkt uttalat judehat är inte helt ovanligt det heller.

För den initierade är ovanstående ingenting nytt. Vad som är intressant i sammanhanget är att den ganska stort uppslagna artikeln i Expo knappt genererat några som helst rubriker i mainstreammedia. Vi känner alla till, via SOM-undersökningarna, vilket starkt stöd Vänsterpartiet haft och fortfarande har inom journalistkåren. Det brukar inte dröja mycket mer än en nanosekund innan alla ofördelaktiga uppgifter som berör Sverigedemokraterna och publicerats i Expo, och detta alldeles oavsett sanningshalt eller vinkling, för att inte tala om nyhetsvärdering, nått ut i så gott som samtliga svenska nyhetsmedier, ofta via en ytlig TT-artikel.

Bild

Läsvärt om journalistiskt förräderi.

När jag googlade för några timmar sedan verkar det som om ”ljusets riddare” våndas å de grövsta. Skall vi verkligen medverka till att sprida detta? Medierna tiger. Det går inte att skylla på att det är helg. Konsekvensneutralitetens dilemma i visar sig i sin mest nakna och cyniska form. Vänsterpartiet har medvind, Sverigedemokraterna måste stoppas till varje pris! Jag har ingen anledning att granska Expo:s artikel i detalj, förmodligen stämmer det mesta, problemet för Expo:s del är naturligtvis att artikeln väcker ont blod i breda vänsterkretsar samt att de flesta journalister förmodligen kommer att lägga all krut på att uppmärksamma eventuella brister i artikeln i syfte att begränsa ”skadeverkningarna” om man inte förmår ”hålla locket på”.

Den svenska journalistkårens förnekar sig inte. Dubbelstandard och dubbla måttstockar är vad som gäller. Nu mer än någonsin!

Vänsterpartiet låter meddela: Söndagens föreläsning är inställd men välkomna 13.00 på lunch och därefter på politiskt samtal. Carl Norberg låter meddela: Jag garvar mig harmynt.

Jag låter meddela: Sverige är fantastiskt!

Annonser
Explore posts in the same categories: Anti-semitism, Media, Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: