Journalister och nazister legitimerar extremvänstern

En skock förståndshandikappade nationalsocialister angrep en anti-rasistisk demonstration i Stockholmsförorten Kärrtorp för en vecka sedan. Polisen var sorgligt underbemannad och tappade inledningsvis kontrollen över situationen. Ansvaret för den bristande riskanalysen kan sökas i de egna leden. Tillgänglig information om hotbilden från övriga delar av polisväsendet hade inte hanterats som brukligt inom Stockholmspolisen.

Den våldsbenägna extremvänstern var dock väl förberedd och beväpnad. Revolutionära Fronten, AFA och SUF bjöd motstånd. Kraftigt förstärkta polisstyrkor fick småningom kontroll över situationen. Facit: Ett antal skadade politiska extremister inklusive en knivhuggen nazist. Även ett mindre antal poliser behövde uppsöka sjukhusvård. Huruvida några civila skadades är för mig okänt men vore föga förvånande med tanke på händelseutvecklingen.

Den mediala bevakningen av händelserna utvecklade sig som förväntat. Demonstrationsdeltagarna bestod enbart av fredliga barnfamiljer, pensionärer, lokalbefolkning och civiliserade anti-rasister i högsta allmänhet. I TV fick talesmannen för demonstranterna lägga ut texten, en snabb googling gav vid handen att det rörde sig om en aktivist från vänstersekten Rättvisepartiet Socialisterna (RS), dock ej den officiella talesmannen, en annan trotskist vid namn Ammar Khorshed. Vålds- och extremvänstern lyste mer eller mindre totalt med sin frånvaro i den sammantagna medierapporteringen.

Journalistkåren anammar återigen devisen ändamålet helgar medlen genom att systematiskt undvika att rapportera om extremvänsterns organisatoriska roll i Kärrtorp och annorstädes. Idag samlades en större folksamling på fotbollsplanen i Kärrtorp. Bland de tusentals demonstrerande befann sig partiledare och höga representanter från samtliga riksdagspartier utom Sverigedemokraterna (SD). SD vägrade delta på goda grunder med anledning av bokstavs- och våldsvänsterns öppna närvaro vid kvällens arrangemang. De politiska potentaterna fick bl.a lyssna till följande konstnärliga uppmaning i sann Kartellen- och Timbuktuanda:

”Vet vad du tänker nu men du vet hur det går för dom

Som kommer hit och låter som Jimmie Åkesson

Dom som skiter i blatten, vill ha svinen vid makten

Så gå och slipa kniven och skicka grisen till slakten”

Annonser
Explore posts in the same categories: Ideologi, Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: