Jimmie Åkesson, nästa mordoffer?

 1.  
 2. De som bombhotar och tårtar SD-politiker, fattar de inte att de ger SD onödigt mycket uppmärksamhet och får gråta ut i TV.

  Twitterinlägget ovan får illustrera den principlösa tanklösheten som tyvärr, och i lite olika former med jämna mellanrum dyker upp i den politiska debatten. Den här typen av tankegångar brukar vara vanligare ju längre ut på vänsterkanten man kommer när Sverigedemokraterna eller SD-politiker är på tapeten, nu råkar Ekström vara en obetydlig folkpartistisk fullmäktigeledamot.

  Svenska Dagbladets Ivar Arpi levererar ibland tänkvärda ledare som inte direkt kan beskyllas för att vara överdrivet politiskt korrekta. I samband med de senaste hoten och sprängdåden riktade mot SD-politiker uppmärksammar ledarskribenten Statsminister Fredrik Reinfeldts erbarmliga för att inte säga ynkliga kommentar i september 2010 angående en påstådd misshandel av en SD-politiker.

  Bild

  Jag tar avstånd från alla former av våld och hot. Men jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer”.

  Arpi kommenterar Reinfeldts uttalande genom att konstatera att Statsminister ”Reinfeldts avsky mot Sverigedemokraterna är allmänt känd, men att han här inte förmådde stå upp ordentligt för demokratiska grundprinciper är under all kritik.”

  Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är idag i ett kort- till medellångt perspektiv ovärderlig och i det närmaste oersättlig som partiledare. Incitamenten för att skada eller undanröja en av våra mest uppmärksammade politiker torde vara betydande. Tårtattacken mot Åkesson igår hade mycket lätt kunnat förvandlas till en politisk tragedi som väckt berättigad uppmärksamhet i snart sagt alla internationella nyhetsmedier. En beslutsam gärningsman med kniv eller annat lämpligt vapen i stället för tårta, och tragedin hade varit ett faktum.

  Den nödvändiga och berättigade debatten om Sveriges katastrofala invandrings- och integrationspolitik kommer dock garanterat att fortsätta i oförminskad om inte eskalerande kraft, alldeles oavsett vilka skamgrepp eller vilket principlöst tricksande med ord och siffror det politiska och mediala etablissemanget ägnar sig åt.

  För övrigt går mina tankar till offren för den senaste veckans bestialiska mord i Övre Årdal och Ljungsbro. Gärningsmännen? De hade visst något gemensamt.

Annonser
Explore posts in the same categories: Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: