En stolt Boråspolitiker

Till min stora förvåning hittade jag en vettig text när jag råkade halka in på den osedvanligt sliskiga websidan Nyheter 24. Jag vill inte gärna undanhålla eventuellt nyfikna såhär i Pridetider denna underbara bild på Borås stolthet Ingvar Carlsson och den genomkorrupte superhomofoben och diktatorn Mugabe som förresten nyligen myglade till sig ytterligare en valseger.

Bild

Socialdemokratin har tyvärr en lång och moraliskt ytterst sjaskig politisk historia i sitt förhållande till och i sitt umgänge på olika nivåer med representanter för diverse kommunistregimer. Det är därför viktigt att inte låta allenast socialdemokrater eller dess sympatisörer skriva sin egen historia. Var gång kompetenta och vederhäftiga   journalister eller akademiker kastar nytt ljus eller påminner oss om de mörka sidorna i rörelsens historia gör man demokratin en välgärning.

Det är även med viss förvåning jag under de senaste åren noterat hur högt uppsatta kommunpolitiker i Borås rest till både Vietnam och Kina i syfte att utveckla kontakterna med eller att agera ”dörröppnare” eller på annat sätt befrämja Boråsregionens näringsliv, men i sammanhanget valt att negligera eller bagatellisera den så viktiga demokratiaspekten. Ett liberalt argument i sammanhanget är ofta att internationell handel med automatik undergräver auktoritära regimer men forskningen på området visar på ett komplext och långtifrån otvetydigt samband.

Frihandel är något viktigt och  något jag i de flesta fall med vissa förbehåll till fullo stödjer men när kommunpolitikerna tar på sig den ”utrikespolitiska kostymen” borde inte minst medierna granska deras agerande med ett kritiskt öga. Tyvärr ger den allt pågående strukturomvandlingen inom mediabranschen allt mindre utrymme för seriös granskande journalistik. På den svenska dagstidningsfronten är förresten SvD Näringsliv ett av få lysande undantag med Andreas Cervenka och Paulina Neuding i spetsen. Alltid intressant läsning!

Annonser
Explore posts in the same categories: Socialdemokraterna

2 kommentarer på “En stolt Boråspolitiker”

  1. Harro S-B Says:

    Vad kallar du dig på Twitter Krister?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: