Partiskheten i det journalistiska högsätet

Det offentliga samtalet i Sverige torde sakna motstycke i västvärlden när det gäller graden av hyckleri. De etablerade medierna tenderar att behandla vissa kontroversiella samhällsfrågor med stor selektivitet. Frågeställningarna präglas av stor förutsägbarhet, en frapperande ytlighet, ett skevt urval och en idémässig inskränkthet med tydlig ideologisk vänsterprägel. Den journalistiska etiken darrar således betänkligt. Man kan nog med fog hävda att journalistkårens kollektiva misslyckande i dessa sammanhang är ställt utom varje rimligt tvivel.

Kvällens Agenda under ledning av Camilla Kvartoft exemplifierade förfallet med all önskvärd tydlighet. Sverigedemokraternas stigande opinionssiffror, inte minst har den senaste Sifo-mätningen har med stor sannolikhet skapat närmast panikartade reaktioner bland det politiska- och journalistiska etablissemanget.

Ledningen för vårt största och viktigaste licensfinansierade offentliga nyhetsprogram beslöt tydligen med kort varsel att dra sitt strå till stacken. Kvartofts miserabla insats i sitt desperata försök till ”grillning” av Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder där hon med en närmast manisk framtoning gång på gång återkom till ett twitterinlägg som Söder skrivit angående romer och bensinmackar var ytterligare ett i en lång rad av journalistiska bottennapp. Partiskheten och bristen på konsekvensneutralitet kunde knappast framgå tydligare.

Sverigedemokraterna står för alla människors lika värde och ickediskrimineringsprincipen. En kraftig begränsning och omorientering av Europas generösaste invandringspolitik som fått vår s.k. ”integrationspolitike” att mer eller mindre totalhaverera står inte i något som helst motsatsförhållande till vare sig människovärde eller ickediskriminering. Den finländska invandringspolitiken är inte mindre demokratisk än den svenska, bara mera realistisk.

Huruvida romerna är mera överrepresenterade inom vissa brottskategorier kan jag i brist på kännedom om forskningsläget inte svara på med någon säkerhet, om så vore fallet skulle det dock inte av olika skäl förvåna mig det bittersta! Däremot passar jag på att hävda, och det för övrigt med största säkerhet, att utomeuropeiska invandrare och då i synnerhet de som är födda i Mellanöstern- och Nordafrika är våldsamt överrepresenterade bland de i Sverige fällda våldtäktsmännen. Se där ytterligare ett ämne som av den samlade journalistkåren betraktas som i högsta grad ”ickelegitim” och där beröringsskräcken är påtaglig.

Avslutningsvis får jag väl än en gång fastslå att islamismen både indirekt och direkt är ett hot och på lång sikt en potentiellt ytterst allvarlig ideologisk utmaning mot vårt öppna samhälle och statsskick.

Annonser
Explore posts in the same categories: Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: