Bland siffertrixare och förnekare

Bloggandet går på sparlåga av olika skäl, det råder dock knappast någon brist på intressanta händelser här hemma eller utomlands värda en kommentar. Svenskt polisväsende, Venezuela, den förvärrade invandringsproblematiken, svindyra moderata självporträtt och socialdemokratiska riksdagsledamöters sommarstugeresande, ja listan är så gott som utan ände. Av det ovannämnda är det mesta förutom den allt dystrare situationen i Venezuela skattefinansierat, och då måste jag nog ändå för säkerhets skull kolla upp så inte Sida har ett finger med i spelet även där. När det gäller svensk ”biståndspolitik” har jag slutat förvåna mig för länge sedan, 38,3 miljarder kronor under nästa budgetår om jag inte missminner mig, fullständigt sanslöst!

Nu till siffertrixandet. Alliansen har under senare år vid otaliga tillfällen trixat och fixat eller farit med rena osanningar rörande andelen ”sysselsatta” i Sverige. För den som tagit sig lite tid har det inte varit svårt att punktera hel eller halvlögnerna från allianshållet i det här avseendet. DI:s webbupplaga uppmärksammar idag det faktum att statsminister vid partiledardebatten i maj hävdade att ”sysselsättningen” ökat med 300000 personer (15-74år) under alliansens tid vid makten. I gårdagens debatt slog han till med 200000 för perioden. DI har använt sig av SCB:s AKU-statistik och hävdar att de rätta siffrorna är 146000 (oktober 2006-maj 2012) respektive 187000 (oktober 2006-augusti 2012).

Många människor är nog sorgligt omedvetna om att dessa siffror endast avser de invånare som officiellt står till arbetsmarknadens förfogande och har arbetat minst 1 timme (!) under aktuell mätperiod. Vid en snabb slagning noterar jag att Sveriges befolkning ökat med 358000 personer i åldersspannet 15-74 under perioden november 2006 t.o.m augusti 2012 samt att över 2 miljoner människor i denna ålderskategori inte står till arbetsmarknadens förfogande. Detta alltså utöver de som befinner sig i allsköns åtgärder eller är öppet arbetslösa! Utanförskapet är massivt alldeles oavsett om man ger begreppet en snäv eller betydligt vidare definition.

Socialdemokratin är för övrigt inte ett dugg bättre sammantaget idémässigt rustad än alliansen beträffande utanförskapets grundproblematik. Vad gäller den sammantagna invandringen och dess konsekvenser är allians och den rödgröna oppositionen lika goda kålsupare, såväl i Borås Stadshus som på Helgeandsholmen.

Och segregationen den bara fortsätter att fördjupas även när den omfattande samt mer eller mindre pursvenska invandraromhändertagande-industrin nu åter igen går för absoluta högvarv. En långt utdragen internationell lågkonjunktur ger sämsta möjliga förutsättningar för den s.k. integrationspolitiken i Sverige och finansminister Borgs ystra tillväxtprognoser har länge präglats av till lika delar partitaktik som önskedrömmeri.

 

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: