En vänsterpartists krokodiltårar

Borås Tidnings nätupplaga publicerar idag en artikel med rubriksättningen: Politikerna om Petzälls död: ”Så oerhört tragiskt”. Jag instämmer naturligtvis i detta vilket även framgår av artikeln. Lennart Andreasson (V) en mycket välkänd Boråspolitiker på den yttersta parlamentariska vänsterkanten får även han tillfälle att yttra sig.

Jag citerar Andreasson: ”Jag pratade mycket med honom i början, och försökte få honom ur det partiet. Andreasson uppmanade Petzäll att gå med i vilket annat parti som helst om han var politiskt intresserad, bara inte Sverigedemokraterna.
– Jag sa: Annars fastnar hatet i dig. Han lyssnade, men sa att han tyckte så. Då var han på väg att klättra i partiet.”

Visserligen beklagar sig Andreasson med rätta likt de flesta andra även över de uppenbara bristerna i den svenska missbruksvården men essensen i intervjun är ändå denna. Genom att engagera sig i Sverigedemokraterna utvecklade William Petzäll ett sådant självförtärande hat att detta i väsentlig grad måste anses ha bidragit till hans död!

Själv upplevde jag aldrig William som hatfylld i något sammanhang. Retoriskt intensiv och säkerligen provocerande för de politiska motståndarna men knappast hatfylld. Förekom det några överdrifter eller begick William några misstag under sin politiska karriär? Förvisso, men det gäller mer eller mindre de flesta aktiva politiker inte minst Lennart Andreasson själv!

Under och efter valkampanjen år 2006 beklagade sig William Petzäll vid ett flertal tillfällen i samtal med mig över det som han uppfattade som Lennart Andreassons överdrivet aggressiva kampanjmetoder. Den då knappt 18-årige Petzäll  fick utstå en hel del spott och spä på Stora Torget i Borås. Värst upplevde han dock Andreassons agerande då han med megafonens hjälp vid upprepade tillfällen under valkampanjen gjorde sitt bästa för att hetsa publiken mot den alltför ofta helt ensamme ”fascisten” Petzäll på torget.

Lennart Andreasson har ingen som helst anledning att slå sig för bröstet och allra bäst vore om han höll käft i fortsättningen beträffande William Petzäll.

Annonser
Explore posts in the same categories: Vänsterpartiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: