Vågmästarpartiet i Borås

Det första fullmäktigemötet i Borås efter sommaruppehållet förflöt i rask takt tills kvällens sista ärende kom upp till behandling nämligen det eventuella införandet av mobila gatukonstväggar i Borås. Sverigedemokraterna (SD) hade redan i Kommunstyrelsen (KS) motsatt sig det rödgröna förslaget men då alliansen i sin högst tvivelaktiga politiska uppgörelse med de rödgröna även skänkt bort majoriteten i KS kunde de rödgröna vinna den omröstningen.

När nu motionen dök upp i kommunfullmäktige (KF) såg de politiska förutsättningarna helt annorlunda ut. SD har redan avgjort ett antal voteringar i KF under denna mandatperiod. Dessa har dock inte präglats av någon tyngre politisk dignitet då de flesta av de viktigaste blockskiljande frågorna antingen lyfts ut i samband med maktuppgörelsen eller inte når KF av rädsla för SD:s vågmästarposition. Situationen i sin helhet innebär att det föreligger ett visst demokratiskt underskott.

De rödgröna förlorade till slut omröstningen med siffrorna 37-35 efter dryga två timmars intensiv debatt. Fem ordinarie SD-ledamöter avgjorde omröstningen till inte minst Vänsterpartiets stora förtret, fullmäktiges radikala blöjtwittrare gick på högvarv under mötets gång. Motionen om de mobila graffitiväggarna bör ju även ses i skenet av den postmoderna kulturkampen och det var därför glädjande att den moderata argumentationen genom en av ledamöterna hade en viss ideologisk ansats. Frågan är om glädjen blir så långvarig då alliansen lovade att återkomma i frågan.

Om man skall tro den drivande motionären, den sympatiske och skärpte men ideologiskt ”förtappade” miljöpartisten Heiti Ernits så skulle Borås för närvarande inte utgöra mer än en mossig och museal kuliss (!) i kulturellt hänseende om inte stadens invånare i framtiden får njuta av de mobila klotterplanken. Röda Sten och Kommersens Loppmarknad på Första Långgatan i Göteborg förskräcker, lyckligtvis är ändå mobiliteten begränsad!

P.S. Sandplanen med klotterplanken bakom byggnaden ser för jävlig ut!

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunalpolitik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: