Skillnad på folk och fä?

Vi är nu inne på den åttonde veckan sedan jag via Borås Tidning i en stort uppslagen artikel fått veta att delar av SD-Borås styrelse gjort en polisanmälan mot undertecknad. Senare framkom att en dito även inkommit avseende Pontuz Fritzson samt eventuellt ytterligare någon SD-medlem. Jag har tidigare meddelat vad jag anser om polisanmälan beträffande otrohet mot huvudman, anmälan är befängd! Vad som retar mig lite grann är att ”ärendet” tycks dra ut på tiden och vid telefonkontakt med polisen under gårdagen informerades jag om att utredningsmaterialet ännu ej överlåtits till åklagare.

Det är kanske av ett visst intresse att notera handläggningstiderna visavi den nyligen avpolletterade fullmäktigeledamoten Bengt Bohlin och i och för sig, föga förvånande, partiledaren Håkan Juholt. Vad gäller Bohlin tog det mer eller mindre exakt en månad innan åtal väcktes och DN låter idag meddela att sossepampen Juholt förmodligen kan få besked om delgivning av brottsmisstanke under morgondagen, en dryg vecka innan mediadrevet drog igång. Polisanmälningarna mot några av SD-Borås förtroendevalda har naturligtvis orsakat förstämning och oro hos många av våra medlemmar och sympatisörer, dessutom har min unge kollega Pontuz Fritzson jämte familj nu befunnit sig under en avsevärd press under en oacceptabelt lång tid.

Det är inte rimligt att ett litet parti med en i dagsläget splittrad styrelse och med i övrigt mycket begränsade resurser lokalt skall behöva vänta i månader på att rättsmaskineriet kan komma till ett beslut om åtal eller inte. Jag är den förste att beklaga den uppkomna situationen, att belasta en redan pressad polismakt med den här typen av anmälningar tyder på ett sällsynt dåligt omdöme, trots detta kan jag inte låta bli att fråga mig om det inte ligger en gnutta sanning i det gamla ordspråket om att det är skillnad på folk och fä? Kom till skott med förundersökningen!

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: