Patriarkatets svurna fiender

Fullmäktige i Borås sammanträdde som vanligt under torsdagskvällen och jag passade då på att yttra några inledande ord om den famösa CEMR-deklarationen (en EU-deklaration för jämställdhet mellan kvinnor och män på lokal och regional nivå) och den handlingsplan baserad på sagda deklaration som en tvärpolitisk arbetsgrupp bestående av representanter för de rödgröna samt alliansen tagit fram. Föga förvånande väckte mitt blygsamma anförande allmän indignation i fullmäktigeförsamlingen och den politiska korrekthetens led samt ett sedvanligt twitterflöde av förgrymmade mer eller mindre förvirrade och radikala rödgröna webkombattanter varav vissa sällan eller aldrig brukar våga sig upp i talarstolen. Det är uppenbarligen lite lättare med spydigheter via twittret. Att ett visst kommunalråd med miljöambitioner fortsatt tillhör det lokala twitterflödets intellektuella fördumningsspjutspets är väl inte ägnat att förvåna men att kommunfullmäktiges andre vice ordförande, den tidigare riksdagsledamoten (!) Ann-Marie Ekström (FP) inte alltid i alla avseenden uppvisar den värdighet och det balanserade uppträdande som man kanske har anledning att förvänta sig av en presidiemedlem även när det gäller ett så känslomässigt fängslande ämne som Sverigedemokraterna och dess representanter är lite tråkigt.

Vad föranledde då denna förnyade känslostorm bland många fullmäktigeledamöter? Jo några korta rader jag klottrat ned på en fusklapp strax innan mötet där jag betonade att Sverige idag präglas av modernitet och sekularisering och där mångkulturalism, feminism och kulturrelativism utgör betydande byggstenar i ett kulturradikalt samhällsklimat där den sociala ingenjörskonsten därmed ges nya möjligheter och firar nya ”triumfer” vilket ju tydligt manifesteras i CEMR-dokumentet. De Nya Moderaterna som inte blygs för att samarbeta med postmarxisterna i vänsterpartiet fick väl sig en släng av sleven som vanligt. Den korta civilisationskritiken och samhällsanalysen nämnde även lättkränktheten och offermentalitetens utbredning, diskrimineringsindustrins utbredning, fientligheten mot traditionella familjemönster och könsroller. Vem har för övrigt inte hört till leda hur ”stereotypa” könsroller måste bekämpas till varje pris oftast med rent absurda konsekvenser för både barn och vuxna. Jag vill minnas att jag avslutade med några ord om att vi befinner oss i den terapeutiska staten och i en social experimentverkstad. Några av de mera udda invändningarna och anförandena eller replikerna stod partistyrelseledamoten Ida Legnemark (V) för då hon med grötmyndig stämma påpekade att CEMR-deklarationen minsann var ett EU-dokument och EU var ju inte känt för vare sig radikalfeminism eller marxism och därmed (underförstått) var det befängt att ifrågasätta dess legitimitet. Omedvetet rolig var även moderaten som av någon konstig anledning tog tillfället i akt att berömma och försvara DDR-regimens förmenta progressivitet på jämställdhetsområdet samt det socialdemokratiska kommunalrådet som stod för lite inlindat bildningsförakt och raljerade mad att hon inte begrep någonting, bäst så kanske. Till sist någonting glädjande, två av de moderata fullmäktigeledamöterna, den andre dessutom en yngre kvinna i karriären visade på att inte alla alliansföreträdare fallit i farstun för tidsandans och kollektivismens mera banala men nog så destruktiva yttringar, fast nog handlar det lite grann om en gnutta mod och integritet också.

I voteringen åkte vi på moppe med 64 röster för, två nedlagda, två frånvarande och fem SD-röster för det sunda förnuftet. I kommunstyrelsens SD-reservation stod följande att läsa:

Sverigedemokraterna reserverar sig mot Kommunstyrelsens beslut att anta programmet för jämställdhet 2011-2014 för genomförande av CEMR-deklarationen då handlingsplanen baseras på ett dokument med starka inslag av radikalfeminism. Handlingsplan och deklaration utgör en del i ett större, brett anlagt, och sedan länge pågående socialiseringsprojekt med tydlig vänsterprägel.

Krister Maconi (SD)

Annonser
Explore posts in the same categories: Feminismen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: