Nyanländas etablering-Skrämmande resultat!

En snabbtitt på Arbetsförmedlingens Återrapportering 2011 med rubriken ”Nyanländas etablering-reformens första sju månader” visar på det häpnadsväckande (även för svenska förhållanden) faktum att myndigheten endast lyckats få ut 10 personer i arbete och 8 som ”avaktualiserats” p.g.a studier. Detta av ett totalt antal om 4134 personer (!!) inom etableringsreformen. Generaldirektör Angela Bermudez-Svankvist kommenterar i Dagens Eko: ”För mig är det bra att tio fått jobb” och avslutar intervjun med: ”Jag är trygg”. Jag har för min del svårt att finna ord för den fräckhet en svensk Generaldirektör kan unna sig.

Lag om etableringsinsatser (2010:197) trädde i kraft den 1 december 2010. Arbetsförmedlingen fick därmed ett utökat och samordnande ansvar för etableringsinsatser. Lagen syftar till att påskynda etableringen på arbetsmarknaden och ge förutsättningar för ”egenförsörjning” på arbetsmarknaden. Här vill jag påpeka att begreppet ”egenförsörjning” oftast inbegriper allt förutom socialbidrag eller försörjningsstöd som det heter på nysvenska.

Lagen omfattar nyanlända i arbetsför ålder (20-64 år) samt nyanlända i åldern 18-19 år utan föräldrar i Sverige med uppehållstillstånd som flyktingar eller skyddsbehövande. Den nya lagen omfattar även anhörig som ansökt om uppehållstillstånd inom två år från det att personen som han eller hon har anknytning till togs emot i en kommun.

75% av de nyanlända är under 40 år och 47% av målgruppen har förgymnasial eller högre utbildning. Hjälpbehovet i etableringsprocessen sägs vara omfattande. ”Arbetsförberedande” och hälsofrämjande aktivitet samt social aktivitet är vanligt förekommande bland den potentiella arbetskraften, säkerligen till stor, inte minst pekuniär glädje för alla de etableringslotsar som nu fått äran av att lotsa in denna nya spetskompetens på den ordinarie arbetsmarknaden. Drygt 2200 personer av målgruppen sägs ha fått en dylik lots. Marknaden för lotsföretag utvecklas stadigt och idag finns hela 151 lotsföretag på 784 verksamhetsadresser. Snacka om tillväxtbransch! Det redan massiva utanförskapet kommer med all säkerhet att få sig ett sorgligt tillskott genom denna s.k. målgrupp. De skattefinansierade lotsarna kan dock skratta gott hela vägen till banken. Inför en med stor sannolikhet stundande och utdragen lågkonjunktur med inslag av recession i Västvärlden fortsätter den ”borgerliga” regeringen med sin huvudlösa invandrings- och asylpolitik. Priset för ansvarslösheten blir högt, både ekonomiskt och humanitärt!

Humanitära skäl och anhöriginvandringen har under en längre tid bidragit på ett ytterst negativt sätt till både karaktär och omfattning av den totala invandringen till Sverige. En av de mer absurda konsekvenserna av lagstiftning, praxis och de undermåliga kontrollmekanismerna är att det numera inte endast är Amnesty som hävdar att konungariket Sverige huserar uppemot 1000 eller rentav fler krigsförbrytare med uppehållstillstånd och förmodligen i ett relativt stort antal fall svenskt medborgarskap. Vem vet, i en inte alltför avlägsen framtid kan denna växande kohort kanske omfattas av den svenska diskrimineringlagstiftningen, för övrigt även den lite grann av en tillväxtindustri.

Till sist en liten kommentar kring Centerpartiets partisekreterare Michael Arthurssons utspel i dagens SvD. Förutom reviderade nystartsjobb och nystartszoner föreslår eländet flera Chinatowns och Little Italys i Sverige! Mannen är en stark kandidat till titeln veckans kretin. Arthursson har uppenbarligen tittat på alltför många Hollywoodfilmer och mina italienska vänner hade knappast uppskattat dylika uttalanden för att uttrycka sig milt.

 

Annonser
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: