Islamismen engagerar

Nedanstående artikel publicerades denna gång både i Borås Tidnings pappersupplaga och nätversionen. Kommentarerna lät inte vänta på sig med det sedvanliga inslaget av några förvirrade representanter för den radikala vänsterns politiska schamanism.

Islamismen är ett växande problem

Invandringen till Sverige och Borås fortsätter med oförminskad kraft. De preliminära siffrorna för 2010 visar på en bruttoinvandring om nära 100000 individer. Borås andel av de utrikesfödda ligger rejält över riksgenomsnittet och fortsätter att öka, detta gäller i synnerhet andelen med utomeuropeisk bakgrund. Siffrorna för de utrikesföddas födelseland fluktuerar från år till år men den sammantagna invandringen från länder med en nära nog uteslutande eller med en till övervägande del muslimsk befolkning är explosionsartad. Irakiernas antal har exempelvis ökat från ca 10000 år 1990 till ca 120000 år 2009 varav en minoritet är kristna. Av världens uppskattningsvis 1,3-1,5 miljarder muslimer har kanske 500000 sin hemvist i Sverige. Bland dessa finns hela skalan från sekulära muslimer till ett relativt litet antal våldsinriktade jihadister. Den intressanta utvecklingen nu och på lite längre sikt sker dock bland den svåruppskattade men troligtvis rätt omfattande gruppen av traditionella eller ortodoxa, vad som lite missvisande brukar kallas för ”moderata” muslimer som vill leva helt eller delvis enligt muslimsk sharia-lagstiftning och de bokstavstroende islamisterna som bidar sin tid och där sharia-lagarna är det enda rättesnöret och överordnad all svensk och västerländsk lagstiftning.                                                                                                                                                                                                                                                                   Beräkningar av antalet islamister bland världens alla muslimer varierar kraftigt mellan länder och regioner men 5%-10% skulle kunna betecknas som en realistisk uppskattning vilket skulle innebära ca 65-150 miljoner individer som omfattas av tron på teokrati som den enda rätta styrelseformen. Om man skulle använda sig av siffran 2% för Sveriges del skulle det motsvara ca 10000 radikala muslimer vars avsky för den västerländska pluralismen och den politiska parlamentarismen är svårbegriplig för de flesta svenskar. Det handlar alltså inte om ett ytterst litet fåtal som våra kulturradikala och liberala apologeter för att inte tala om vissa flitigt i media förekommande s.k. islamologer upprepar med en papegojas envishet. Den senaste veckan har BT uppmärksammat en av de mest problematiska grupperna av muslimska invandrare i samband med en delvis hemligstämplad rapport författad av kriminalunderrättelsetjänsten (KUT). Jag tänker inte spekulera i Borås-somaliernas kopplingar till Al Shabaab eller andra militanta islamiströrelser men noteras kan att somalierna i Sverige och Borås är en av de snabbast växande invandrargrupperna.

Enligt SCB uppgick de utrikesfödda somalierna till 1441 år 1990 för att öka till 31734 år 2009, nettoökningen för år 2010 uppskattas till ungefär 6000-7000 individer. I Borås närmar vi oss 1000 utrikes födda somalier inom några år, de Sverigefödda oräknat. Betecknande för den ändrade karaktären på invandringen till Sverige och Borås är att det endast flyttade in 39 personer från övriga Norden till Borås år 2009 medan somaliernas antal var 151! Även fruktsamhetstalen är generellt högre inom den muslimska befolkningsgruppen, inom den somaliska är den skyhög jämfört men den genomsnittliga för 15-49 åriga kvinnor bosatta i Sverige.

Somalierna i Borås och Sverige tillhör en av de svagaste befolkningsgrupperna i alla hänseenden och framtidsutsikterna för somalierna liksom för många andra kulturellt avlägsna befolkningsgrupper ter sig mycket dyster. Även om mycket tid och skattepengar även fortsättningsvis kommer att satsas på dessa och andra grupper torde aldrig så många utbildningsinsatser, jämställdhetsplaner eller saluhallar förhindra ett växande utanförskap med de mycket allvarliga långsiktiga risker detta medför. Malmö och Södertälje utgör varnande exempel! De utrikesfödda är kraftigt överrepresenterade beträffande arbetslöshet, sysselsättning och förtidspensioneringar och har en generellt lägre utbildningsnivå. Debatten kring invandrares över- och underrepresentation i olika sammanhang handlar oftast om strukturella samt socioekonomiska faktorer.  Skillnaderna mellan olika etniska grupper är mycket stora härvidlag. Viktiga kulturella förklaringsmodeller till olika etniska populationers framgångar eller tillkortakommanden i sina nya hemländer debatteras tyvärr alltför sällan i Sverige. Det är i vilket fall nu milt sagt hög tid att införa en restriktiv och ansvarsfull invandringspolitik i Sverige och dessutom så fort som möjligt fasa ut den dödfödda multikulturalistiska ideologin.

Krister Maconi  Kommunstyrelseledamot (SD)

Annonser
Explore posts in the same categories: Islam

3 kommentarer på “Islamismen engagerar”

 1. Pappan Says:

  Skarpt och redigt inlägg. Men det vore betydligt läsvänligare om det delades in i stycken!

  Bra bloggdokumentation om ett historiskt viktigt politiskt arbete. Tack för att du tar dig tid till det!

  Pappan

  • kristermaconi Says:

   Tack! Helt riktigt påpekande beträffande styckeindelningen, fanns givetvis i tidningsversionen. Slarvigt av mig, bättring utlovas, tror faktiskt jag gjorde en snabb styckeindelning men vet inte varför det blev såhär i slutändan.

 2. mopsen Says:

  Tack för värdefull info, Krister. I min hemkommun Sundbyberg bor somalierna i stadsdelen Rissne. Problemen där överensstämmer med det du beskriver. Men i Hallonbergen har vi syrianer och eritreaner, som hatar varandra, när de inte enas i ett gemensamt hat mot somalierna.

  Detta vansinne kan inte få fortsätta. Vi måste först lösa de bekymmer vi redan har med de i landet befintliga invandrarna, innan vi tar emot fler.

  Jag hoppas innerligt att du kan öppna ögonen på några fler inom KS Borås, så att ni inte upprepar våra blåögda misstag – men kanske är det redan för sent.

  Hälsar
  Stellan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: