Avdelningen hycklande kommunalråd

Inför dagens möte med kommunstyrelsen har kommunalrådet Lena Palmén tagit sig tid för att författa ett litet blogginlägg riktat mot Sverigedemokraterna (SD) utan namns nämnande. Palmén beklagar sig över att Borås skolor inte uppmärksammade förintelsedagen den 27 januari och passade på att göra ett både osaklig och osmaklig koppling till skolvalet där SD som bekant hade stora framgångar i både Borås och landet i övrigt. Att koppla Sverigedemokraternas framgångar på olika nivåer till förintelsen är ett skamgrepp som i sin svinaktighet är ganska så typisk för vissa representanter för det socialdemokratiska partiet, ett parti som för övrigt med största sannolikhet och på goda grunder aldrig mer kommer att inneha epitet statsbärande. Ett parti bland andra, med andra ord. Hyckleriet består naturligtvis i partiets historiskt skamliga förhållande och stöd till, men även beroende av (i olika former) kommunistiska partier på hemmaplan, men främst i utvecklingsländerna. Socialdemokraterna har historiskt haft ett synnerligen tvetydigt förhållande till kamraterna i partier med marxism-leninismen som ledstjärna även om man gjort sitt bästa för att bagatellisera, ursäkta eller förneka detta faktum.

Att blanda ihop det oftast ganska löst definierade begreppet främlingsfientlighet med Sverigedemokraterna och förintelsen (!) är ytterligare ett sätt att försöka ta billiga partipolitiska poänger, men mer bekymmersamt är att den Palménska partipolitiska retoriken riskerar att förvirra och i slutändan förringa det historiska minnet av förintelsen. Folkmord, antingen de har nazistiska, kommunistiska, islamistiska eller andra ideologiska förtecken måste behandlas på ett mer ansvarsfullt sätt än att som Palmén förfalla till lättköpta men kontraproduktiva utspel. Sverigedemokraterna tar avstånd från alla folkmord men antisemiterna och förintelseförnekarna torde hon idag finna på betydligt närmare håll nämligen i de egna leden, bland representanter, medlemmar eller sympatisörer hos vissa samarbetspartier samt inte minst i den allt växande gruppen av muslimska invandrare eller personer med muslimskt påbrå, en sedan länge viktig rekryteringsbas för partiet.

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunalpolitik

2 kommentarer på “Avdelningen hycklande kommunalråd”

  1. Isabella Says:

    Boråsarna måste verkligen få klart för sig om hur saker och ting förhåller sig och det är bra att Du via Din blogg hjälper kommuninvånarna att få rätsida på begreppen! Tack för bra läsning!

  2. Blazej Lukasik Says:

    Jag tror att det är den nygamla taktiken mot SD. Förut försökte man utmåla er som främlingsfientliga nynazister nu har man trappat upp retoriken och vill likställa SD med nazister.

    Den senaste debatten i R. med Kent Ekeroth är ett lysande exempel på den nygamla taktiken. Kent kommer mett ett vettigt förslag, men motdebbatörerna talar om gener och raser:)

    Det intensifierade hatet är ett tecken på att motståndarsidan blir alltmer orolig och börjar tappa greppet. Nationella vindar blåser allt starkare där ute i Europa och ni kommer att bli en maktfaktor att räkna med i svensk politik. Jag hoppas att ni tagnerar Sannfinländrnas siffror i valet 2014! 6% kan hanteras, men 20% är mycket svårare…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: