På förekommen anledning

Sverigedemokraterna i Borås har i dagarna genomfört sin första budgetdebatt i fullmäktige. Vi reserverade oss till förmån för vårt egna budgetalternativ. Sex ordinarie ledamöter och en ersättare genomförde sammantaget  tvådagarsmanglingen på ett i mitt tycke fullt godkänt sätt. Själv deltog jag i debatten vid ett tiotal tillfällen och Dennis Fernholm, Pontuz Fritzson och Isabella Demserius gjorde även de debut i talarstolen med den äran. Den föregående mandatperioden riktades det hård kritik mot partiet för att vi tog upp invandringen i för stor utsträckning, ni vet ”enfrågepartiet” e.t.c. Ett missförstånd vid årets budgetdebatt gjorde att vi missade integrationsavsnittet, budgetdebatten var indelad i 13 avsnitt eller block varav de flesta höll på i minst en timme. Integrationsblocket var över på ca 2 minuter! Tyvärr råkade jag sitta en trappa ned i en mycket intressant diskussion med två moderata ledamöter under tiden och trots att jag höll ett öga på monitorn hann ” integrationsdebatten” dra igång och avslutas innan jag uppmärksammades på händelseutvecklingen. Våra fyra närvarande ledamöter förutsatte givetvis att jag som gruppledare skulle dyka upp endera sekunden för att ge mig in i debatten. Misstaget var mitt eget men det gick ju inte att ta miste på lättnaden hos etablissemangspartierna över den uteblivna debatten. Hyckleriet över den ”uteblivna” debatten från vissa (S) (V) och (M) representanter var den förväntade i personliga kommentarer och uttalanden i bloggar och media samtidigt som de ledande politikerna sade sig vara rörande överens om invandrings- och integrationspolitiken, debatt således överflödig för deras del.  Att ledarsidan i Borås Tidning slog på stort i gängse raljerande stil kan man ta ganska lätt på men nog tycker jag att nyhetsredaktionen hade kunnat uppmärksamma att vi även deltog i debatterna om infrastruktur, trafik, miljö m.m. Hur som helst, så här föll sig orden i början av mitt inledningsanförande:

Herr ordförande, presidium, fullmäktigeledamöter och åhörare.

Så länge Allianspartierna och de rödgröna fortsätter med sin massinvandringslinje på riksnivå saknas alla förutsättningar att i grunden komma till rätta med invandringsproblematiken. Detta innefattar alla dess väsentliga aspekter. Konsekvenserna av den måttlösa för att inte säga sanslösa svenska invandringspolitiken återspeglar sig naturligtvis även på kommunal nivå. Problemen i Borås har lyckligtvis ännu inte nått de skrämmande proportioner vi sett i Malmö, Södertälje och delar av Göteborg. Tyvärr pekar det mesta på att invandrings- och integrationsproblematiken fördjupas och förvärras även i vår stad Borås, detta trots att allt större offentliga resurser tas i bruk för att komma till rätta med problemen. Sverigedemokraterna kommer att fortsätta kräva ett mångkulturellt bokslut i Borås och att Borås Stad säger upp sitt avtal om flyktingmottagande med med Migrationsverket.

Sverigedemokraterna motsätter sig också det av statsmakterna så omhuldade genusarbetet. Den s.k. genusforskningen är en pseudoideologi som tyvärr fått ett allt starkare inflytande inom snart sagt all offentlig verksamhet så och i Borås. Genusfantasierna kommer med all sannolikhet att inom en inte alltför avlägsen framtid förvisas till historiens skräpkammare. Fram till dess är det hög tid att alla sansade politiska krafter kavlar upp ärmarna och bjuder motstånd mot denna den senaste formen av vettlös ideologisk utopi. Vi behöver inga genuscertifierade charlataner, inga genuspiloter och vi behöver definitivt inte slösa boråsarnas skattepengar på den här typen av destruktiva fantasifoster.

Anförandet i sin helhet finns utlagt på kommunens hemsida i Webb-TV form.

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunalpolitik

7 kommentarer på “På förekommen anledning”

 1. Kung Fy Says:

  Krister
  Varför går i fällan och anammar epitetet ”flyktingmottagning”?
  Hur många är flyktingar?
  I budgetförslaget står det genomgående ”flyktingmottagning” och ”flyktingar” när det helt klart är fråga om ekonomiska migranter och andra, sannolikt mer suspekta individer.
  Varför ifrågasätter du inte epitetet ”flykting”

  MVH

  • kristermaconi Says:

   Hej du ”anonyme” sympatisör! Du har fel i sak beträffande vår budgetreservation. Flyktingbegreppet används i de fall det är befogat eller då vi behöver göra det te.x. i samband med Borås stads avtal med Migrationsverket för att kunna motionera och driva vår politik. Att de flesta som beviljats PUT i denna kategori inte uppfyller de striktaste kraven enligt Geneve-konventionen är ju välkänt. Ta gärna debatten i BT eller annat lämpligt forum!


 2. Det är ganska intressant att du är emot att man ska jobba med jämställdhet och ställa upp för medmänniskor som flyr ifrån krig. Men kanske en ganska bra sammanfattning på den politik ni tyvärr driver.

  • Ks Says:

   Jämställdheten blir väl knappast bättre av de kvinnoförtryckande kultursfärer vi får hit i massor varje år, men det är ju subjektivt eller hur Johan?

   Folk kommer inte till Sverige enbart p.g.a. krigföring i hemländerna, många uppger felaktiga uppgifter. Man hjälper mångdubbelt fler på plats. Punkt. Ett exempel är ju hur dyrt det är att ta emot dessa ensamkommande barn (kring 18 år) då det kostar runt 700 000 kronor i genomsnitt. Den mängden pengar hade räckt till cirka 2000 HIV-sprutor.

   Det är du som är inhuman som vill ge de få ett bättre liv. Tacksamheten är en bristvara också ty personlarmen mången gånger ekat i flyktingmottagningskorridorerna.

   // Ks

 3. Örjan Says:

  SD kommer förvisas till historiens skräpkammare, ni är ett lysande exempel på människans dumhet.

  • kristermaconi Says:

   Tja, vi får väl se vad historien har i beredskap, men visst är det synd att alla inte besitter den blixtrande begåvning du tydligen är förunnad.

  • Joanna Says:

   Något som gått till svensk historia är även Taimour Abdulwahab försök till att spränga upp NK och alla som var där i julrusningen. Det är ett exempel på en oavsvarig massinvandrings dumhet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: