Den anti-demokratiska cybermobben

Pressmeddelande:

Sverigedemokraterna offer för internationell hackerattack
2010-08-21

Sverigedemokraternas partisajt ligger för tillfället nere. Orsaken är att partiet sedan i torsdagskväll varit utsatt för en avancerad internationell hackerattack.

För ett par dagar sedan upptäckte IT-avdelningen att partiets webbserver var utsatt för en DDoS-attack, vilket resulterade i att webbsiten gjordes oåtkomlig för besökare. Dessa attacker kommer i huvudsak från den europeiska kontinenten och är ihållande.

Ted Ekeroth, sverigedemokraternas IT-chef, kommenterar:

– Attackerna påbörjades under torsdagskvällen då vi kunde observera många anrop från utlandet, i huvudsak från europeiska länder. Det är tydligt att trafiken inte är verklig trafik utan endast är ämnad att belasta webbservern för att vanlig trafik ej ska nå fram. Vi analyserar nu anropen till servern och jobbar på åtgärder för att snarast möjligt få tillbaka webbsidan i ett stabilt tillstånd.

– Att denna attack inträffar just nu, i valrörelsens slutskede, är knappast en slump. Vår bedömning är det är fråga om ett beställningsjobb från våra antidemokratiska motståndare i Sverige. Med tanke på de fysiska attacker och mötesstörningar vi fått utstå sedan förra valet och alla de hot som inkommit, är det knappast orimligt att anta att våra motståndare även vill tysta vår närvaro på Internet. Vi har dock fått in ett par tips och spår som vi kommer utreda och anmäla till polisen, säger Ted Ekeroth.

Detta får blogg-skribenten att göra följande korta reflektion. Nedbrända valstugor, hotade SD-politiker och saboterade hemsidor.  Den politiska mobbens eskapader i cyberrymden och valrörelsen i övrigt bekymrar uppenbarligen inte riksdagspartierna. Ändamålet helgar ånyo medlen. Annat ljud i källan torde det bli då sabotagen riktas mot de egna leden.

Partietablissemangets demokratisyn är som bekant högst selektiv.

Annonser
Explore posts in the same categories: Sverigedemokraterna

4 kommentarer på “Den anti-demokratiska cybermobben”


 1. ”Ändamålet helgar ånyo medlen.”

  Tror du på fullaste allvar att du tror att riksdagspartierna tycker att det är bra att ni blir utsatta för hot och attentat?

  • kristermaconi Says:

   Hej Johan! Beträffande partiets hemsidor, svar ja. När det gäller det fysiska våldet, hoten och övriga trakasserier får vi nog skilja på de ganska lama officiella avståndstagandena som förekommer nån gång emellanåt och vad som sägs mellan skål och vägg. Vandaliseringarna är förstås problematiska ur opinionssynpunkt. Olika åsikter lär förekomma bland ledande företrädare för riksdagspartierna, mycket står på spel.

  • Varg i Veum Says:

   Tror du Johan på allvar att riksdagspartierna bryr sig? Man måste ha hårt ideologiskt fastsvetsade skygglappar om man tror att riksdagspartierna är för demokrati fullt ut när det gäller Sverigedemokraterna.


 2. Jag är övertygad om att samtliga partier i Sveriges riksdag är emot politiskt våld.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: