Med Brinkmann mot Eurosibirien!

Patrik Brinkmann har orsakat stora rubriker i tysk media men även i viss utsträckning internationellt. Familjen Brinkmann inklusive stiftelse och bolag äger ca 27% av prospekteringsföretaget Wiking Mineral AB noterat på Aktietorget och bolaget tog nyligen in 66.7 miljoner i en nyemission. Företaget har ca 1400 aktieägare. Rubrikerna i media under senare tid har främst orsakats av ett villainköp i 30-miljoners klassen i Berlin där ryskättade frun Svetlana enligt tidningsuppgifter står som ägare samt ett löfte om ett bidrag på 5 miljoner euro till pro-NRW´s anti-islamiseringskampanj inför delstatsvalen i maj.

Brinkmanns tidigare engagemang i de tyska ytterkantspartierna NDP och DVU  orsakade splittring och svåra inre konvulsioner. Riktigt intressant men föga uppmärksammat i media är sammansättningen i Brinkmanns skapelse Kontinent Europa Stiftung (KES). Brinkmann som själv växelvis beskrivit sig som etnopluralist eller identitär samlade onekligen en intressant skara personligheter i 2008-års KES-styrelse, inte minst mot bakgrund av sitt nymornade Israel-intresset. Avhoppen ur styrelsen är följaktligen föga förvånande.

”Der Weg zur Freiheit Europas fuhrt uns nach Moskau” hävdar Brinkmann i en intervju i tidskriften Elements, organ för Thule-Seminar grundat av den tidigare styrelsemedlemmen i KES, Pierre Krebs. Rubriken för artikeln är Kontinent Europa heisst Eurosibirien! I samma artikel kräver han att England skall återvända till Europa och ge upp sin roll som amerikansk knähund. Brinkmann har här till fullo anammat Guillome Fayes version av det mångfacetterade Eurasien-begreppet. Identitären Faye är för övrigt även han tidigare styrelseledamot i KES. En axel Berlin-Moskva vore en garanti för en stabil utveckling i Europa och oerhört viktig för vår framtid (!) påstår oraklet från Jönköping. Den ljusnande framtid är vår i Helsingfors, Stockholm och inte minst de Baltiska staterna! Samma tankegångar för Brinkmann fram i en intervju med Dr Alexander Kamkin (KES) i Volksdeutsche Stimme. Kamkin är tidigare språkrör för Pamyat men med kontakter högt upp i den ryska statsapparaten. Det senare kan definitivt sägas även om den eminente men ålderstigne professorn  Vyatscheslav Daschitschew, bägge herrar är för övrigt ytterst aktiva i de rysk-tyska och tysk-ryska vänskapsförbunden men även flitiga föredragshållare i diverse tysknationalistiska sammanhang av mer eller mindre extrem karaktär. Jag glömde visst säga det? Professor Daschitschew är god vän med herrskapet Brinkmann och naturligtvis styrelsemedlem i KES.

Kontinent Europa Stiftung har ett markant inslag av identitärer och allsköns NPD-folk med Andreas Molau i spetsen. Inslaget av tunga akademiker, en del med kontakter i ryskt och tyskt underrättelseväsen är/var dessutom imponerande, den relativt nyligen bortgångne professorn Wolfgang Seiffert är ett utmärkt sådant exempel. Sammantaget får det en att fundera över Brinkmanns egentliga agenda och inte minst över de krafter som rör sig i skuggorna eller periferin i den Brinkmannska världen. Stiftelsen måhända inte är så aktiv för tillfället men nätverken består och utgör en liten del i ett storpolitiskt sammanhang där målet är en underminering av det euroatlantiska samarbetet.

Nota bene! Pengar i politiska sammanhang  är ett ofrånkomligt faktum men privata pengar i partipolitiska sammanhang medför givetvis alltid större eller mindre risker. Minaretförbud samt kampen mot politisk islam och islams fortsatta utbredning i Europa är naturligtvis fullt legitim och nödvändig men se upp med sällskapet!

Annonser
Explore posts in the same categories: Ideologi

5 kommentarer på “Med Brinkmann mot Eurosibirien!”

 1. kristermaconi Says:

  Den som lever får se.

 2. Patrik Brinkmann Says:

 3. Patrik Brinkmann Says:

  För den som klarar tyskan kanske detta inlägg i debatten intresserar : )

  http://www.patrik-brinkmann.de/site/?p=239

  Mvh

  PB


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: