Fortsatt miljardrullning!

Beslöt att idag offentligöra min kandidatur för Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige i Borås, kommunens högsta beslutande församling om än inte dess absoluta maktcentra. Förutsatt att jag finner nåd inför väljarnas granskande öga förväntar jag mig en intressant om än tidvis  ganska tålamodsprövande resa.

Offentliggörandet sker genom denna synnerligen anspråkslösa blogg  samt nedanstående ej ännu publicerade insändare till lokaltidningen.

Miljardrullningen fortsätter!

Den 18 mars besökte statssekreteraren på integrations- och jämställdhetsdepartementet Christer Hallerby Borås för att enligt uppgift i BT citat: “—med egna ögon ta reda på hur arbetet med att bryta utanförskapet i utsatta områden fungerar”. En del av Sveriges EU-avgift på i runda tal ohemula 30 (!) miljarder kronor har tydligen letat sig tillbaka till Hässleholmen i Borås, säkerligen till glädje för politiker och vissa anställda inom kommun och andra till stor del skattefinansierade organisationer. Allt större resurser läggs nu på invandringsrelaterade verksamheter och ”projekt” på alla nivåer inom den offentliga och offentligt finansierade sektorn. Företrädare för denna verksamhet fungerar ofta även som talespersoner för en fortsatt omfattande invandring men alla altruistiska argument till trots utgör de även en del av ett välorganiserat särintresse helt beroende av att invandringen till Sverige inte stryps eller begränsas. Kostnaderna för denna ansvarslösa miljardrullning kan för övrigt lågt räknat uppskattas till ca 1,5-2% av BNP årligen, netto!

Problemen med den svenska invandrings- och integrationspolitiken ältas och utreds år efter år allt medan de sociala konsekvenserna förvärras, även de religiösa och kulturella motsättningarna och spänningarna ökar i samhället. Detta utgör ett potentiellt hot mot samhällets inre sammanhållning. Sverigedemokraterna vill försöka ändra på detta!

Krister Maconi (SD)

Fullmäktigekandidat Borås

Annonser
Explore posts in the same categories: Invandring

7 kommentarer på “Fortsatt miljardrullning!”

 1. Jonas Says:

  Lycka till. We can work i out!


 2. Varför inte kämpa för att lösa problemet med det sociala utanförskap som finns i Sverige? Istället för att utmåla en grupp som ett problem och lägga all sin politiska vilja åt att bekämpa dem.

  • kristermaconi Says:

   Hej Johan! Frågan är nog fel ställd. Att fortsätta på den inslagna vägen förefaller mig milt sagt befängt. Att etablissemanget med (S) i spetsen under årtionden misslyckats så till den milda grad med sin invandrings- och ”integrationspolitik” är oförlåtligt. Att man sedan har mage att undandra sig det politiska ansvaret är inte endast magstarkt, det är oanständigt!


   • Jag tänker inte påstå att inte vi har ett ansvar för bristerna i integrationspolitiken. Självklart är det de som suttit vid makten som har en stor del av ansvaret. Jag har heller aldrig sagt att vi ska fortsatta på den inslagna vägen.

    Ja, jag vill att Sverige fortsatt ska ställa upp för de som har det svårt. Däremot så ställer jag mig kritisk till det sättet man behandlat de som kommer hit. Grunden till integrationen ligger ju i att man känner sig som en del i det svenska samhället. Därför är språket såväl som ett värdigt boende, arbete och utbildning viktigt.

    Man kan ju fråga sig hur vi behandlar de som kommer hit när man allt oftare får se inslag om hur de invandrartäta förorterna blir allt mer fallfärdiga. Det är inget boende värdigt någon.

    Sen finns det fortfarande en utbredd diskriminering och främlingsfientlighet i Sverige. Något som definitivt inte bidrar till att förbättra integrationen.

    Jag ställer fortfarande dig frågan varför det är så viktigt att utmåla en grupp som ett problem och att lägga all sin politiska vilja åt att bekämpa dem?

 3. kristermaconi Says:

  Det är ju kul att du är ambitiös men ditt moderparti (S) är ju renons på ideér så det är svårt att förstå vad nytt just du skulle ha i ”bakfickan” Sanningen är den att ditt parti helt saknar lösningar på arbetsmarknadsproblematiken eller bostadspolitiken. Beträffande utbildningsväsendet ser det inte så mycket bättre ut, Alva Myrdals och Stellan Arvidsons ande lever kvar i mycket inom rörelsen och t.o.m. den ”högre utbildningen” liknar tidvis rena vuxendagiset.Diskrimineringen överdriver vänstern för det mesta men främlingsfientligheten riskerar att växa till sig i takt med en fortsatt massiv nettoinvandring.

  Nu är ju inte socialdemokratin främmande för att bekämpa både det ena och det andra allt under massiva trumpetstötar förkunnandes rättvisa, solidaritet och jämlikhet men i praktiken färgat av ett erbarmligt partipolitiskt hyckleri. Sverigedemokraterna ”bekämpar” inte invandrare, och ser definitivt inte invandrare som en enhetlig grupp, culture counts hävdade dock en viss filosof med rätta och en kraftig begränsning av invandringen är ett måste. Låt höra nu, utifrån ett (s) perspektiv, vilka kreativa lösningar smyger du med? Och kom ihåg, no mas dinero! Fler skattemiljarder är ej synonymt med kreativitet!


  • Det är faktiskt så att det behövs pengar efter år av förfall i många förorter. När inte bostadshus underhålls så är det självklart att det kostar att rusta upp.

   Men allt handlar inte om pengar, dels handlar det om att få ett samhälle där alla accepteras. Vilket knappast Sverigedemokraterna med sin främlingsfientlighet bidrar till. Gång på gång målas invandrarna ut som problemet av företrädare för ert parti.

   Sverigedemokraterna visar även gång på gång sin vilja att negativt särbehandla främmande kulturer. T.ex. så motarbetar man byggnationer utav Moskéer vilket är ett ganska tydligt exempel på hur man motarbetar den muslimska gruppen.

 4. kristermaconi Says:

  Skall kortfattat redogöra för min syn på bostadspolitiken i Hyresgäströrelsens tidskrift Hem och Hyra inom de närmaste dagarna så den bostadspolitiska debatten får vi ta vid ett annat tillfälle. Hyresrätten är missgynnad, bostadspolitiken förfelad och orsakerna kan hittas i skattepolitik, hyresregleringar och byggsektorns funktionssätt. De ansvariga? Främst(S)men alliansen är långt ifrån oskyldig. Men om jag fattat det hela rätt så tillhör du den kommande generationen av ortodoxa vänstersossar i total avsaknad av nytänkande. Du är också ung och har en idealistisk och kanske romantiserad bild av mångkulturalism och islam men är i övrigt en sympatisk ung man med rättspatos. Jag tackar för meningsutbytet och önskar dig en god fortsättning!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: