Dårskapens fortsatta triumfmarsch

Kosovoalbansk mördare

Bilden visar då Ibrahim Shkupolli av en händelse blir intervjuad av finsk TV vid ett besök i Kosovo för ett par år sedan. Den sedan tidigare kriminellt belastade invandraren Ibrahim Shkupolli mördade kallblodigt fem finländare den 31 december 2009, senare under dagen tog han sitt liv.

Shkupolli är tidigare dömd för vapenbrott, narkotikabrott samt våldsbrott. Shkupolli nekades finländskt medborgarskap. Han är för tillfället även under utredning beträffande två fall av bedrägerier samt olaga hot. Enligt tidningsuppgifter bor även den närmaste släkten i landet. Finland har under de senaste åren drabbats av ett flertal vansinnesdåd utförda av yngre störda individer med finskt ursprung. Att Finland nu som lök på laxen skall behöva utsättas även för den grova invandrarrelaterade brottsligheten känns tungt. Nyheten kastade en djup skugga över nyårsaftonen. Mina tankar går till offren och dess anhöriga.

Frispråkig professor                                                                                                                                                                                 Professor Timo Vihavainen tillhör numera den lilla men växande skara akademiker i Europa som dristar sig till att kritisera mångkulturalismen och invandringspolitiken så som den utformats i stora delar av Västeuropa. Jag hade det stora nöjet att få läsa professor Vihavainens uppgörelse med finlandiseringspolitikens arkitekter och medlöpare i det år 1991 utkomna verket ”Kansakunta rähmällään”, försök uttala det ni om ni törs. Finlandiseringsperioden är tyvärr fortfarande ett tämligen okänt kapitel här i Sverige i alla fall i dess mer intrikata former. De huvudskyldiga kan med fördel sökas bland politiker och journalistkår med President Kekkonen i spetsen.

Civilkurage är som bekant en bristvara, men klerkernas förräderi i dess nygamla tappning avslöjas och förlöjligas med rätta i Vihavainens nyutkomna bok ”Västvärldens undergång” utgiven på det välkända bokförlaget Otava. Tyvärr endast på finska som så mycket av den intressanta finländska samhällsdebatten. Vihavainen är den hitintills tyngste och mest meriterade akademikern i Finland som tar bladet från munnen och riktar en intellektuellt stringent men skoninglös kritik mot den förda invandringspolitiken, islam, feminismen och den alltmer utbredda politiska korrektheten inom rättsväsende och lagstiftning. En mer än välbehövlig civilisationskritik och en tankeväckande läsning inför årets politiska prövningar.

Situationen i Finland är långt ifrån så harmonisk som man i förstone kan frestas tro och invandringen har det senaste decenniet varit av betydande omfattning om än inte närmelsevis av svensk karaktär, utvecklingen i Finland, speciellt i huvudstadsområdet oroar tyvärr härvidlag. Dags för en svensk Vihavainen att stiga fram och läsa lusen av den postmoderna ”intelligentsians” sinnessvaga marsch mot ett renodlat konsumtionssamhälle präglat av relativism, nihilism, en ohöljd narcissism, en kulturerosion bortom all räddning?

Annonser
Explore posts in the same categories: Invandring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: