Stalinisterna till attack!

Barbara Brädefors har enligt ett flertal uppgifter i media skickat en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt riktad mot Sverigedemokraterna för en påstått olovlig publicering av en gammal kampaffisch ursprungligen producerad av hennes numera avlidne make Nils Brädefors. ”Journalisten” och tecknaren Nils Brädefors fungerade under flera decennier som propaganda-redskap för Sovjetimperiet med bas i Östeuropa.

Den tyskbördige gammelkommunisten Barbara Brädefors, även hon med ett livslångt engagemang för Sovjetunionen är än idag partistyrelseledamot i Sveriges Kommunistiska parti (SKP). SKP är arvtagare till det av Moskva sponsrade stalinistiska lydpartiet APK under ledning av Rolf Hagel. Stödet från Moskva till APK uppgick  om jag inte missminner mig till ca 15-20 miljoner kr  sammantaget under årens lopp. Det skall kanske framhållas att även VPK, nuförtiden  mer känt som Vänsterpartiet subventionerades i olika former med miljonbelopp i indirekta bidrag från husbonden i Moskva. Partiet har ju försökt skönmåla sin historia vid upprepade tillfällen och gör det än idag.

Norrlandssläkten Brädefors (försvenskat från det finska Lautakoski) fullkomligt kryllar av hårdföra gammelkommunister. Johan Herman Brädefors var t.o.m riksdagsledamot för SKP under 30-talet, givetvis av den allra värsta sorten d.v.s. Kominterntrogen.  Paret Brädefors var aktiva i en mängd Moskvatrogna propaganda- och frontorganisationer i stil med Förbundet Sverige-DDR, Förbundet Sverige-Sovjetunionen och den svenska grenen av World Peace Council (WPC) nämligen Svenska Fredskommittén.

Svenska Fredskommittén hade aldrig några större framgångar i Sverige men arbetade så gott man kunde för att legitimera den sovjetiska ”fredspolitiken”. WPC styrdes med järnhand från det Sovjetiska kommunistpartiets  internationella avdelning. Syftet med organisationen var att med olika medel befrämja den sovjetiska utrikespolitiken. Den internationella fredsrörelsen var en betydelsefull bricka i spelet om opinionen under det kalla kriget i utvecklingsländerna men inte minst i västvärlden. Sovjetunionen pumpade in ett antal miljarder dollar i en mängd olika organisationer, ”fredsprojekt”, desinformationskampanjer m.m.

WPC led tidvis av att vara alltför tydligt kopplat till Moskva men det hindrade inte hundratals kända politiker, intellektuella och vetenskapsmän i västvärlden, såväl troende som nyttiga idioter, att aktivt medverka i olika sovjetiska propagandajippon i WPC-regi. Socialdemokrater var alltid extra värdefulla i detta sammanhang för att skänka en respektabilitetens fernissa åt dessa demokratins dödgrävare. Tyvärr föll av olika skäl ett inte obetydligt antal socialdemokrater för frestelsen genom åren. Så sent som 1987 deltog den folkpartistiske riksdagsledamoten och fredsaktivisten Ingela Mårtensson som den enda ”borgerliga” europeiska parlamentsledamoten i det som skulle visa sig vara det sista stora ”fredsmötet” i sovjetisk regi i Köpenhamn. Mötet blev en stor missräkning för de samlade kommunisterna och dess medlöpare inte minst p.g.a en framgångsrik anti-kommunistisk motkampanj.

Att Barbara Brädefors som ägnat hela sitt vuxna liv till att kämpa för en av våra tre kändaste totalitära läror (se t.ex. senaste numret av tidskriften Axess för nobelpristagaren Herta Mullers analys av islam och islamismen) nu kan åtnjuta den västerländska rättsstatens beskydd för att värna den för marknadsekonomin så viktiga immaterialrätten är naturligtvis ironiskt på sitt sätt men av principiell vikt. Har Sverigedemokraterna slarvat kommer partiet naturligtvis att göra rätt för sig vilket  SD-kurirens ansvarige utgivare Richard Jomshof tydligt klargör i dagens upplaga av DN.

Annonser
Explore posts in the same categories: Kommunismen

8 kommentarer på “Stalinisterna till attack!”

 1. Jens Says:

  Träffsäkert som alltid.

  Mvh Jens

 2. Jens Says:

  Läser din blogg med spänning. Oväntade men kloka analyser ur ett perspektiv som ofta saknas inom SD.

  Mvh Jens

  • kristermaconi Says:

   Tack igen Jens, få se ifall det blir lite mer nästa år, det råder ingen brist på spännande politiska händelser och skeenden vare sig här hemma eller i vår omvärld.

 3. Tommy Hansson Says:

  Lysande exposé, Krister!

  Fantastiskt bra att du drar fram detta i ljuset. Det ger liksom perspektiv på det hela.

  • kristermaconi Says:

   Ännu mera beröm så här framåt jul, en glad amatör som jag får försöka leva upp till komplimangerna så gott det går.

 4. Ann-Mari Says:

  Hej!
  Nej tack till kommunism nej tack till fasism som bägge två är ondskans ideologier / Ann-Mari

  • kristermaconi Says:

   Hej Ann-Marie! Onda ideologier, javisst, men begreppet fascism har tyvärr snarast kommit att bli ett allmänt skällsord över politiska yttringar till höger på den politiska skalan, demokratiska eller ej. Det finns ändock goda skäl att skilja på nazismen och fascismen, inte minst i sina mer renodlat historiska former. Högerextremism är ett annat begrepp som används milt sagt vidlyftigt i diverse politiska sammanhang.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: