Fyra bugg och en Coca Cola

Folkpartister, smartare än kossorna?

 

Folkpartisten Mikael Wendt fabulerar friskt i spalter och bloggar. Tonläget är tidvis ganska så högt uppskruvat på den egna hemsidan där denna självutnämnda ”islamexpert” och religionslärare tillrättavisar eller idiotförklarar meningsmotståndare och tolkar haditer och Koran som det behagar en socialliberal filur vars världsbild torde överenstämma rätt så väl med de famösa Gardellarna Mattias och Jonas.

Följande insändarreplik publicerades häromdagen i BT. Den sista meningen föll dock bort i tidningen men där framgår det att vår folkpartistiske vän är en herre med många strängar på sin lyra och minsann gjort sitt för att bidra till det svenska kulturarvet.

 

Folkpartistiska tankevurpor

Skövdes folkpartistiske kommunalråd Mikael Wendt far ut i ett antal svepande och illa underbyggda påståenden om Sverigedemokraterna (SD) i BT den 21 oktober. Att prata om urusel moral i SD, det är väl ändå att kasta sten i glashus med tanke på att Wendt representerar partiet som gav det politiska spionaget ett nytt ansikte så sent som i riksdagsvalet 2006. Vår partisekreterare Björn Söder kanske inte är litteraturvetare till yrket men beträffande Selma Lagerlöf/ Astrid Lindgren liknelsen träffade han mitt i prick, men visst förstår jag att vår socialliberale vän från Skövde känner sig politiskt trängd, men det är han ju förvisso inte ensam om i etablissemangskretsar. Wendt ger sammantaget tydligt uttryck för socialliberalismens inneboende dilemma, den höga svansföringen till trots. Tolerans ja visst, men bara så länge du inte utmanar den nuvarande politiska elitens problemformuleringsprivilegium och anspråk på en absolut kulturell hegemoni, för då avslöjar sig folkpartisten i all sin inskränkthet och snävt selektiva demokratisyn. Det av folkpartiet så omhuldade och kostsamma mångkulturella projektet innebär i bästa fall sociala, kulturella och religiösa spänningar och motsättningar som staten till nöds förmår hantera, i värsta fall och på något längre sikt en balkanisering med ödesdigra följder. Att Mikael Wendt anklagar SD för elitism får nog för övrigt betecknas som en tankevurpa värdig en politisk skojare vars främsta litterära alster åtminstone hitintills torde inskränka sig till författandet av låten ”Fyra bugg och en Coca-Cola”.

Krister Maconi
ordförande SD-Sjuhärad

 

Den Folkpartistiske rektorn Mikael Wendt ventilerar sin frustration på den egna bloggen med nedanstående rubrik och bild. Jag besparar er texten i övrigt då kommunalrådet och tillika en av de ansvariga för demokratidagarna i Skövde där ger uttryck för en något förvirrad och begränsad demokratisyn. Stackars skolelever!

Kor är mer trovärdiga är Jimmie Åkesson

Annonser
Explore posts in the same categories: Politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: