Den mångkulturella idyllen

Numera infinner sig tyvärr allt som oftast den obehagliga känslan av att den svenska verkligheten i form av invandrarrelaterad social, kulturell och religiös  problematik blivit än mer omfattande och allvarlig till sin karaktär och omfattning. Man behöver knappast  gå till mer specialiserade sajter som Fria Nyheter eller liknande för att känslan skall infinna sig. Det räcker med ett hastigt nyhetssvep så infinner sig numera frekvent en form av intellektuell ilska över sakernas tillstånd. Denna ilska riktar sig i första hand mot skaran (snarare massan) av apologeter och dilettanter som av ideologiska, yrkesmässiga, psykologiska, sociala eller rena bekvämlighetsskäl  sjunger det mångkulturella samhällets lov. Argumentationen lider oftast av en häpnadsväckande brist på intellektuell stringens eller hederlighet.  Kärnan bestående av akademiker i ordets sämsta bemärkelse, politiker, journalister och allsköns kulturradikaler förstärker en offentligfinansierad invandraromhändertagandebyråkrati med en egen expansionistisk agenda. Hela statsapparaten och den offentliga makten omfattas numera mer eller mindre av denna kvasiintellektuella blandning av feministisk och mångkulturellt jämlikhetsdravel och vulgär opinionsbildning.

Allt detta är ju givetvis allmängods för den mer fritt tänkande medborgaren och den av en lätt frustration präglade inledande texten föranleddes av att jag denna gång väcktes av några rejäla svordomar (förmodar jag) och gap på arabiska i sommarnatten. En stund vid datorn och en snabb genomgång av de senaste dagarnas nyhetsskörd resulterade i detta blogginlägg. Jag skulle egentligen skrivit några rader om situationen i Afghanistan, men det får dröja till nästa gång. Bland allt väsentligt och för det mesta oväsentligt i nyhetsskörden bildade den invandrarrelaterade problematiken ett ganska så framträdande mönster. Förfalskade betyg och påhittade examensbevis väller in vid universitet och högskolor. Vid Lunds universitet har man i år upptäckt tusen förfalskade ansökningar, på Blekinge Tekniska Högskola var siffran 1600 (!!) förra året. Liknande uppgifter har tidvis flutit in även från andra lärosäten.  Sverigedemokraterna bör omedelbart vid ett riksdagsinträde driva frågan och motionera om avgiftsbelagda studier för utomeuropeiska studenter, eventuellt med vissa undantag och ett kompletterande stipendiesystem. Kvalitet framför kvantitet bör vara riktlinjen även i detta sammanhang. Man kan undra över hur det står till på Högskolan i Borås som ofta har en ganska så hög svansföring i mediala sammanhang. Borås är högt rankat i fusktoppen vid tentamina om inte annat. Råkar ibland samtala med studenter vars engelska är minst sagt skral, svenskan närmast obefintlig. Hur man tillgodogör sig undervisningen framstår närmast som en gåta för mig, kanske finns studiematerialet tillgängligt på farsi.

Pizzerior väljer jag med stor urskillning och med tanke på de ständiga och återkommande larmrapporterna från hela landet gör jag rätt i det. I Halmstad fick nyligen endast 2 (!) av sjuttio etablissemang med pizza på menyn godkänt av kommunens miljö och hälsoskyddskontor, det är knappast mycket bättre beställt i Borås. Stadens högste ansvarige politiker Ulrik Nilsson (m) brukar för övrigt dra till med pizzaargumentet i talarstolen vid tillfälliga hjärnsläpp. Vidare i nyhetsskörden förutom de numera ständigt återkommande våldsdåden, ofta med en gärningsman/män av utländsk härkomst eller påbrå i huvudrollen hittade jag i natt en ny våg av ensamkommande flyktingbarn. Denna grupp barn innefattar inte så sällan unga män med oklar ålder, några identitetshandlingar är ju knappast att räkna med.  Ja och så brann det visst i nån skola eller förort igen. Avslutningsvis får jag konstatera att reggaefestivalen i Uppsala slog narkotikarekord, föga överraskande bör väl tilläggas. Många av våra p-liberala, förlåt socialliberala politiker hade nog gärna sett några exotiska trenchtowns även på våra breddgrader, mångfald skall ju vara bra per definition hävdar vår tids politiska charlataner med darr på rösten.

Annonser
Explore posts in the same categories: Mångkulturalismen

2 kommentarer på “Den mångkulturella idyllen”

  1. Tommy Says:

    Lysande skrivit och underhållande läsning även om innehållet i sig är bedrövligt och helst kunde lysa med sin frånvaro.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: