Socialdemokratiska svinerier

Häromdagen sändes den första delen i en 90 minuters dokumentär med det småfinurliga namnet Ebbe the movie. Det hela artade sig till en is-palm2alldeles för ytlig och överslätande historia med Ebbe Carlsson som en visserligen manipulerande men ändå charmerande spjuver och entertainer. Tyvärr lär det allvarliga i sammanflätningen av stats och partiintresse, ett resultat av det långvariga socialdemokratiska maktinnehavet vilket småningom resulterade i något som närmast kan liknas vid ett konstitutionellt moras knappast  få något större utrymme i den här typen av infotainment-produktion.  Uppkomlingen Ebbe i all ära men det riktigt intressanta är naturligtvis själva framväxten av det samhällsklimat och den politiska kultur som möjliggjorde att alla dessa klåpare och dilettanter ändå kunde nå såpass framträdande positioner inom den socialdemokratiska maktapparaten. Carlsson , Holmér och brevbäraren Hjälmeroth som Säpo-chef! Dessa och ett flertal därtill var dock i sanningens namn endast andraplansfigurer. Den socialdemokratiska och med denna sympatiserande historiografin har än så länge behjälpligt lyckats skydda de tongivande och tyngsta socialdemokratiska företrädarna från en seriös och kritisk granskning. Justitieminister (1969-76) Lennart Geijer var en i det här sammanhanget på många sätt intressant figur.  SVT fegade ur och klippte bort avsnittet med bordellhärvan där nämnde Geijer helt i linje med sin sexualpolitiska syn bedrev otukt med minderåriga. 1972 års sexualbrottsutredning där Geijer skrev direktiven  resulterade i ett antal avskyvärda förslag där incestförbudet skulle upphävas, åldersgränsen för sexuellt umgänge avskaffas samt flera typer av sexuella övergrepp avkriminaliseras.

Vid den här tiden fanns det en pedofil arbetsgrupp (PAG)  inom RFSL som arbetade hårt för ”barns rätt till sexualitet”.  Detta låter måhända alltför otroligt och verklighetsfrämmande för att idag uppfattas som sant och jag önskar förstås att så vore fallet, men det är egentligen bara en logisk konsekvens av en ”gränsöverskridande” västerländsk kulturradikalism med stöd i en av ”progressiva” socialdemokrater dominerad statsapparat.  Förutom Geijers nästintill gränslösa sexualliberalism ville han avskaffa fängelsestraffen med något undantag när  samt släppa fångarna loss, dessa var ju gudbevars enbart offer för ett outhärdligt samhällsförtryck. Nämnas kan att den socialdemokratiska regeringen redan 1971 gjorde det lagligt att köpa, sälja och inneha barnpornografi. En ljugande och hycklande Olof Palme var inblandat upp till halsen i dementiapparaten, den pompöse Thage G Peterson och Ingmar Carlsson har efter bästa förmåga försökt skönmåla eller minimera sin roll i en väldisciplinerad socialdemokratiskt maktapparat med hårda armbågar. Den närmast outsinliga raden av ”affärer” inom det socialdemokratiska partiet och fackföreningsrörelsen samt närliggande organisationer från 70-talet och framöver har sin grund i det för europeiska förhållanden ovanligt långa oavbrutna maktinnehavet vilket småningom skapat en symbiotisk och föga hälsosam relation till staten, en degenererad partikultur och följdaktligen också socialdemokratiska företrädare som präglas av självgodhet, oförmåga till självkritik och en illa dold makthunger.

Annonser
Explore posts in the same categories: Socialdemokraterna

2 kommentarer på “Socialdemokratiska svinerier”

 1. Tommy Hansson Says:

  Jo, exakt. ”Ebbe – The Movie” var en mycket underhållande och bra film, men saknar helhetsgreppet som visar att det var var tack vare den depraverade partikulturen inom (s) som gjorde att en figur som Verbale Ebbe kunde komma upp sig.

  Typiskt av partigängaren och ”ambassadören” Anders Ferm att i filmen skylla allt på Ebbe…

  Nu fattar man väl ändå hur det var fatt genom att ”läsa mellan raderna”.

  • kristermaconi Says:

   Hej Tommy! Anders Jonny Ferm, tidigare, innan ambassadörskarriären VD för Tidens förlag. Ett av dina favoritförlag, kan man förmoda. Skämt åsido, jag hade än svårare för Carl Tham, lyckligtvis är det sällan man hör talas om eländet nuförtiden men han gav nyligen en intervju för Flamman och där kan man alltid hoppas att han parkerar för gott.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: