Rancuner á la Kaliber

Kommentar den 5-4-2009

Med anledning av den senaste tidens mediedrev iscensatt av Sveriges Radio och dess program Kaliber vill vi lämna följande kortfattade kommentar.

Vår fullmäktigeledamot och tidigare ordförande William Petzäll förekommer under några sekunder i ett av avsnitten på ett mindre smickrande sätt under en kombinerad arbets och nöjesresa med ungdomsförbundet SDU till Estland. Vi finner dock att händelsen sammantaget och sett i sitt sammanhang inte rubbar vårt förtroende för Petzäll. Han har även fortsättningsvis vårt helhjärtade stöd.
Ur ett mera skämtsamt perspektiv vill vi beklaga att Jussi Björling och Magnus Uggla hamnat i ett i allra högsta grad dubiöst musikaliskt sällskap.

Det kan inte nog kraftfullt understrykas att vi helt och fullt instämmer i medieprofessor Lars Nords konstaterande (AB 5/4) att vanlig hederlig journalistik baserad på klassisk nyhetsvärdering fått ge vika för en intensiv, hårt vinklad och onyanserad granskning av Sverigedemokraterna.
Vi anser även att Sveriges Radio (SR) gjort en allvarlig felbedömning i sitt val av arbetsmetod som bara skall användas i extrema undantagsfall. Resultatet har tyvärr blivit en tendentiös och tillspetsad kampanjjournalistik som riskerar att ge den seriösa undersökande journalistiken dåligt rykte.

Krister Maconi   Ordförande SD Sjuhärad
Christer Levin    Ordförande SD Borås

Annonser
Explore posts in the same categories: Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: