Feministiskt forum i medieskugga

feminist2009-års upplaga av Feministiskt Forum verkade ha märkbart svårt att locka mediernas intresse, förhoppningsvis förhöll det sig på samma sätt vad anbelangar antalet besökare. Evenemanget,  ett kvasivetenskapligt systerarrangemang till Socialistiskt Forum är ett årligt återkommande jippo i ABF-huset på Sveavägen. Bägge arrangemangen  kan i viss utsträckning betraktas som socialdemokratiska försök att kooptera de vänsterextrema och radikalfeministiska rörelserna.

Denna den konspirativa offermentalitetens absurda helgmanifestation lockade förutom en salig blandning representanter för bitterfittefeminismen även en och annan outsider. Att Totalförsvarets forskningsinstitut låter sig representeras i det här sammanhanget av Annika Carlsson-Kanyama är ytterligare ett exempel på försvarsmaktens långtgående intellektuella förflackning, senast manifesterat i större skala genom Bi Puranens hårt kritiserade och numera lyckligtvis avbrutna genusprojekt vilket kostade skattebetalarna 100 (!) miljoner kronor. Någon av de alltför många skrivbordsgeneralerna har mig veterligen inte behövt ta något ansvar för fiaskot, men slöseriet lade förstås ytterligare sten på börda för ett redan hårt prövat försvar.

Det yttersta ansvaret  för stolligheterna vilar på nuvarande ”borgerliga” och tidigare socialdemokratiska regeringar vilka medvetet och i vissa fall  omedvetet genomför ett samhällspolitiskt experiment som i sin dårskap och destruktivitet redan fått mycket allvarliga konsekvenser. Kombinationen av mångkulturalismen och statsfeminismen är ett veritabelt grundskott mot den västerländska kulturen. Dagens ”borgerlighet” bjuder föga om något motstånd, socialdemokratin är förlorad, mot en kulturradikalism förankrad i högskole och universitetsvärld och med ett  starkt inflytande över en behjälplig offentlig byråkrati och statsapparat. Dekonstruktion, relativiserering och delegitimering är de medel som används för att bekämpa traditionella kunskaps och moralbegrepp, familjemönster och religiösa yttringar.

Vilka godbitar bjöd då årets upplaga av feministforum på? En hel del vill jag påstå. Vad sägs om Flitiga filippiner och lata turkar -föreställningar om etnicitet, Vad tillför ekofeminismen-särart, mysticism eller materiens återupprättelse och klimatsyntes? Tråkigt? The Kuchus of Uganda då? Ett gäng radikala HBT-aktivister i glada upptåg i Idi Amins gamla trakter. Eller, Vilka kroppar får plats i den feministiska kampen? En panel bestående av trans-, funkis- och queeraktiva antirasistiska feminister diskuterar kampmetoder.  För den med ett krav på omedelbar behovstillfredställelse fanns feministisk speeddating att tillgå. OBS! För alla typer av kontakter! Häng med den utopistiska Queeris-gruppen.

Om jag skojar? Nej det är faktiskt sant, i regi av ABF-Stockholm, Vänsterpartiet, ROKS, RFSL, SSU, Svenska FN-förbundet (!) samt en hel del andra skattefinansierade ”folkrörelser”. Missade ni årets upplaga, trodde väl det, men misströsta ej, vi ses hos ABF (Arbetarnas bildningsförbund) nästa år istället, valåret 2010!

Annonser
Explore posts in the same categories: Feminismen, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: